Classes de català

Estrella

Per què Paraulògic està triomfant a les xarxes

Si hi ha un joc que està revolucionant les xarxes socials aquest és sens dubte Paraulògic, un passatemps que consisteix a formar paraules a partir de combinacions infinites amb l'ajuda de set lletres contingudes en un hexàgon, on una lletra ha d'aparèixer a cada paraula.

Sembla fàcil, oi? Doncs més de cent mil catalanoparlants opinen que un entreteniment com aquest ajuda a reforçar el coneixement lingüístic de la llengua catalana, alhora que aprenen nous termes recollits al Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans.

I és que Paraulògic no és només un joc fet per divertir-se, també és un trencaclosques pensat per proporcionar cultura als interessats en les llengües.

El risc d'extinció de la llengua catalana

Jordi Palou, el promotor del joc Paraulògic, ha llançat aquesta proposta per mantenir viva la cultura catalana i la seva llengua. La raó per fer una cosa així és que es tem l'extinció de la llengua catalana en el futur pel seu escàs ús i per la manca de coneixement de la llengua catalana.

Les dades ens mostren que entre els joves el català no està de moda. Per exemple, mentre que el 2006 el 70% dels estudiants feien servir la llengua en gairebé tot moment al llarg del dia, actualment només el 20% ho segueix fent.

Aquests números han posat l'alarma en molts lingüistes i catalanoparlants, que culpen les institucions per la seva lentitud i per la falta de suport a l'hora de posar en marxa iniciatives que promoguin l'aprenentatge i la inclusió del català a la vida de les noves generacions.

L'arribada de Paraulògic renova l'esperança

Les solucions d'ahir a Paraulògic és segurament una de les cerques que més apogeu estan tenint al núvol, i és que els jugadors estan entusiasmats de saber diàriament quines creacions i combinacions de paraules els falta per convertir-se en els guanyadors. Si no podeu trobar totes les Paraulogwords possibles, podeu trobar-les en línia a paraulogicavui.com

Aquest fervor ha aconseguit que es creïn comunitats de catalanoparlants desitjosos de conèixer tots els termes de la llengua a partir d'aquest passatemps, inspirat a Spelling Bee del New York Times. El fenomen d'Internet fins i tot ha aconseguit obrir-se un lloc a Google Trends.

Serà tal entusiasme el tret de sortida per a un renéixer de la llengua catalana que s'exigeix ​​al territori espanyol? Els programadors i creadors de Paraulògic creuen que sí. De fet, ja han publicat un llibre amb trucs de Paraulògic i pensen continuar promovent el joc.

Dades principals

Ubicació

Cursos similars

Muntatge i Manteniment D'instal.lacions Solars Fotovoltaiques

Mancomunitat intermunicipal de la Conca d'Òdena

Igualada
Educació i formació

Curs De Soldador/a

Mancomunitat intermunicipal de la Conca d'Òdena

Igualada
Educació i formació

Cursos de aprendizaje de matemáticas con Calculadora Alicia

AA

Madrid
Educació i formació

Curs intensiu Plataformes Elevadores PEMP

Anoia Carretilles S.l

Av. Països Catalans 32 (Igualada)
Educació i formació

Curs intensiu PONT GRUA

Anoia Carretilles S.l

Av. Països Catalans 32 (Igualada)
Educació i formació

Cursos Intensius de CARRETONS ELEVADORS

Anoia Carretilles S.l

Av. Països Catalans 32 (Igualada)
Educació i formació